AK Parti

Arifiye Belediye

Başkan Aday Adayı

Aile Hayatı

Salih Kaya 1989 yılında Almanya’da doğdu. Aslen Artvin, Şavşatlı olmakla beraber 30 yıldır Sakarya'da yaşamakta olup Arifiye ilçesinde ikamet etmekte evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

Eğitim Hayatı

İlkokul, lise ve üniversite eğitimlerini Sakarya’da tamamlayan Kaya, Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yine Sakarya Üniversitesi Geoteknik Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimi aldı.

İş Hayatı

İş hayatında Serdivan Alışveriş Merkezi, Agora Alışveriş Merkezi gibi önemli projelerde çalıştı. 100 yataklı acil durum hastanesi, Şehir Hastanesi, Sakarya Atatürk Stadı, ADA Hayat gibi birçok önemli projenin ise içerisinde yer aldı.

Bürokraside ise Adapazarı Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’nde, Fen İşleri Müdürlüğü’nde ve Yapı Kontrol Müdürlüğü’nde personel olarak; Etüt Proje Müdürlüğü’nde, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nde ve İmar Şehircilik Müdürlüğü’nde Müdür olarak görev yaptı.

Görev süreleri içerisinde ihalelere hazırlık, ihale komisyon başkanlıkları, imar-inşaat izinleri, kentsel dönüşüm uygulamaları, imar planları hazırlama, inşaatların denetlenmesi, hak ediş hazırlama gibi birçok sürecin içerisinde yer aldı.

ADA Hayat yerinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında kendisine bağlı 22 kişilik ekibiyle beraber; bürokratik süreçler, hak sahipliliği tespiti, değerleme raporları, vatandaş görüşmeleri gibi birçok detayın hayata geçirilmesinde önemli görevler üstlendi.

Siyasi Hayatı

Siyasi geçmişi ve tecrübesi, dedesi Alaattin Kaya’nın Milli Görüş Hareketi'nin Avrupa’da kurucuları arasında yer alması, babası Kemalettin Kaya’nın AK Parti’nin kurucuları arasında yer alması ile aileden gelmektedir.

Siyasi hayatına AK Parti ile başlayan Kaya gençlik yıllarından beri AK Parti içerisinde sandık müşahitliğinden, Sakarya İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı’na kadar çeşitli görevlerde bulundu. İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Yerel Yönetimler Birim Başkanlığı ve İl Teşkilat Başkanlığı gibi görevlerinin yanı sıra Arifiye ve Sapanca İlçe Koordinatörü olarak da görev yaptı.

Sivil Toplum Hayatı

Kaya, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)’nın 2015 yılında kurucuları arasında yer aldı.

2015-2016 yılları arasında Sakarya İl Temsilcisi olarak görev yapan Kaya, ardından 2019 yılına kadar vakıfta çeşitli görevlerde bulundu. TÜGVA’da görev aldığı süreler içerisinde ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine, çalışan gençlere yönelik birçok projenin yürütücüsü oldu.

Genç MÜSİAD Sakarya Şubesi yönetim kurulunda 2008-2012 yılları arasında görev yaptı. Bu süre içerisinde üniversiteler komitesi başkanlığı, organizasyon ve eğitim komitesi başkanlıkları görevinde bulundu.

2009 yılında SATSO Genç Girişimciler Kurulu yönetiminde yer aldı.

Üniversite yıllarında Üniversite-Sanayi İşbirliği Kulübü’nün kuruluşuna öncülük eden Kaya sanayi, üniversite ve öğrenciler arasında köprü vazifesi görerek projelere öncülük etti.

Kişisel Gelişim Hayatı

Kendini sürekli yenilemeyi, araştırmayı ve öğrenmeyi görev bilen Kaya; kamu ihale kanunu, imar mevzuatı, kamulaştırma, maliyet ve risk yönetimi, akıllı şehircilik, halkla ilişkiler ve uzlaşma, kentsel dönüşüm kanunu ve uygulamaları gibi konularda uzmanlaşmıştır.

Kaya, bu konularda birçok üniversitelerde, şirketlerde ve derneklerde eğitimler vermektedir. Aynı zamanda 2018 yılından itibaren Adalet Bakanlığı Sakarya Bilirkişilik Bölge Kurulu’na kayıtlı bilirkişi olarak görev yapmakla birlikte; konkordato mevzuatı, finansal raporların analizleri, icra ve iflas hukuku alanlarında eğitimler almıştır.

2015 yılında Uluslararası Mühendislik ve Alanında Yenilikçi Teknoloji Sempozyumu (ISITES)’nda Kentsel Dönüşüm Atıkları Kullanarak Yol Altyapısının Taşıma Gücü Özelliklerinin İyileştirilmesi konulu yayını bulunmaktadır.

Salih KAYA kimdir ?

Uzmanlık Alanlarım

2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu
4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu
4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu Değer Artış Payı Yönetmeliği
Akıllı Şehircilik
6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu Halkla İlişkiler ve Uzlaşma
3194 Sayılı İmar Kanunu
Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği Otopark Yönetmeliği
Maliyet ve Risk Yönetimi
Kamulaştırma

Eğitmenliklerim

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği
Temel Düzey İmar Uygulamaları Eğitimi
İleri Düzey İmar Uygulamaları Eğitimi
Kentsel Dönüşüm Uzmanlığı Eğitimi
Otopark Yönetmeliği
Kamuda Yönetici Olmak
İyi Lider Nasıl Olunur
4734 Sayılı Kanun - Kamu İhaleleri Uygulamaları

Kentsel Dönüşüm

Projelerimiz

Kentsel Dönüşüm
Bilim ve Teknoloji Merkezi
Çocuk Köyü
Fuar ve Kongre Merkezi
Kütüphane
Gençlik Meclisi
Coğrafi Bilgi Sistemleri
Güneş Enerji Sistemleri
Engelli Eğitimi ve Empati Merkezi